Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
    Как така? Нали или се "следят" или не се следят?
    Ами да. Не се следят просто.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
      ...
      Мерси колега, аз заглеждам ей тези http://www.ebay.co.uk/itm/1620615362...%3AMEBIDX%3AIT , но точно проблема е малкото място отзад.
      Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
      Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
        ...аз заглеждам ей тези http://www.ebay.co.uk/itm/1620615362...%3AMEBIDX%3AIT , но точно проблема е малкото място отзад.
        При тези сякаш има шанс да се поизвият надолу/настрани лентичките, но пак остава моментът с дупченето

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
        Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

• Може и да сте прави, но на мен ми изписа грешка нещо като "check dipped front light" и докато не смених изгорялата крушка ми седеше една иконка като крушка, та дори след запалване на двигателя когато надписа изчезваше ми стоеше долу в левия ъгъл на екранчето (в едно квадратчеточно в ъгъла) между скоростомера и оборотомера една лампичка като тази:

Та дори ми изписа и крушката на задния номер "check number plate liight" .

След като сложих новите крушки на късите(смених ги и двете) тази лампичка се махна от екрана на компа като грешка и сега единствено ми изписва "check number plate light" .

Мързи ме но тези дни като паднат температурите ще сменя и крушката на номера.Другата крушка на номера не е изгоряла и си свети все още.
          Attached Files
          Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
            check dipped front light
            Грешката си е точно за късите, не знам защо при някои коли (моята в частност) липсва. Аз забелязах, че ми е изгоряла крушка на късите, гледайки отражението в бронята на една кола пред мен И много ги проклетосвах точно щото за всяка друга глупост има чек...
            Кое поколение/година е колата?

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
            Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

• По спомен ноември 2006 година.

Талона не е пред мен и ме мързи да ходя по другите стаи в тази горещина, че там е 32 градуса, а в моята е с климатик.Навън термометъра показва засега 38.6 градуса, но най-високата температура лятото се постига вечер между 18'30 часа и 19'30 часа - та "чакам" днеска температурни рекорди...
              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Колеги, някой да е виждал някъде 159-ка на части? Днес си счупих капачката на казанчето с антифриза, по-точно две от чопчетата дето държат клапанчето и при развиване то остава в гърлото на казанчето. Мъчих се да го лепя за капчаката ама си влиза много стегнато и на следващото развиване се разлепя.
                Alfa Romeo 159, 1,9JTS EX

Comment

• [QUOTE=angels;1491073]Колеги, някой да е виждал някъде 159-ка на части? Днес си счупих капачката на казанчето с антифриза, по-точно две от чопчетата дето държат клапанчето и при развиване то остава в гърлото на казанчето. Мъчих се да го лепя за капчаката ама си влиза много стегнато и на следващото развиване се разлепя. [/QU
                  Да не си сменял верига?
                  Last edited by Митко145; d.m.y г., 20:28.
                  145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
                  159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
                  159 1.9jtdm 05г.

Comment

• [QUOTE=Митко145;1491074]
                    Първоначално публикувано от angels Покажи съобщение
                    Колеги, някой да е виждал някъде 159-ка на части? Днес си счупих капачката на казанчето с антифриза, по-точно две от чопчетата дето държат клапанчето и при развиване то остава в гърлото на казанчето. Мъчих се да го лепя за капчаката ама си влиза много стегнато и на следващото развиване се разлепя. [/QU
                    Да не си сменял верига?
                    Вчера ги смениха и двете, оригиналните си бяха на 196000 км. Ако знаех, по рано, че JTS трябвало само с Валволин сън пауър масло да се карат ... сигурно нямаше хич да ми се наложи ама пусто, холандеца нищо не каза като я купувах. Онзи ден му звъннах да го питам дали е сменял вериги той вика "Сменя ли масло? Аз не ти ли казах, като сменяш маслото да не слагаш Селения а Валволин сън пауър...?!" Тамошния представител на АР е правил проучване за зачестили проблеми с тия вериги и са стигнали до заключение за някакви твърди частици в маслата дето запушвали масльонката на веригата. А само тоя Валволин бил със спецификации дето предотвратявали появата на такива частици и се сменял м/у 12 -15000 км. Само след 10 000км. със Селения и веригата се опна с едно звено.
                    Тия дни ще го сменям маслото, струва си да се опита моята е живия пример, че може и да изкарат и повече тия вериги.
                    Last edited by angels; d.m.y г., 20:59.

Comment

• Аз Селения съм слагал един единствен път и то на 156 цата., но само за 1500км.
                      145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
                      159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
                      159 1.9jtdm 05г.

Comment

• Първоначално публикувано от angels Покажи съобщение
                        Колеги, някой да е виждал някъде 159-ка на части? Днес си счупих капачката на казанчето с антифриза, по-точно две от чопчетата дето държат клапанчето и при развиване то остава в гърлото на казанчето. Мъчих се да го лепя за капчаката ама си влиза много стегнато и на следващото развиване се разлепя.
                        Та някой, някъде капачка да е виждал?

Comment

• Първоначално публикувано от angels Покажи съобщение
                          Та някой, някъде капачка да е виждал?
                          При положение, че има над 20 обяви за автомобили на части, то не вярвам поне на една от тях да не намериш капачка.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Здравейте, имате ли информация от къде може да се закупи полуоска за Алфа 159

Comment

• Нова или втора ръка?
                              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Нова ме интересува. С момчето, при което си поръчвам частите търсихме почтинавсякъде и не можахме да намерим

Comment

Working...
                                X